4 July 2024
Μουσική , Συναυλίες & Events

Η Ματσίκο Οζάουα σε μία live εμφάνιση στη Λευκωσία

Με τη συναυλία αυτή συνεχίζεται στις 4 Ιουλίου το 27ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουνίου 2024

Η πολυτάλαντη βιολίστρια και συνθέτης Ματσίκο Οζάουα, η οποία ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, έρχεται για πρώτη φορά στην Αξιοθέα για να παρουσιάσει, μαζί με τον Κύπριο πιανίστα Ράμι Σαριεντίν, το πιο πρόσφατο σόλο άλμπουμ της με τίτλο «Mi Oblivion Vol. 3 [Futuro]».

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 2023 και περιλαμβάνει έργα Αργεντινών συνθετών, όπως Άστορ Πιατσόλα, Οσβάλντο Γκολίχοφ και Πάμπλο Μουργιέρ, τη νέα σύνθεση «Hebrew Milonga» αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο σύντροφο της Ματσίκο, τον Αργεντινό πιανίστα Οκτάβιο Μπρουνέτι (1975–2014), καθώς και μια νέα σουίτα του Μουργιέρ, γραμμένη ειδικά για το συγκεκριμένο άλμπουμ.

Η Ματσίκο Οζάουα είναι απόφοιτος του Juilliard School, του Guildhall School of Music and Drama και του Εθνικού Πανεπιστημίου Τεχνών του Τόκιο (Tokyo Gei Dai). Υπήρξε εξάρχουσα της Orquesta Sinfonica Sinaloa de las Artes και συνεργάστηκε ως σολίστ με πολλές ορχήστρες των ΗΠΑ, της Αργεντινής και του Μεξικού. Έχει επίσης εμφανιστεί ως σολίστ ταγκό με την Προεδρική Συμφωνική της Τουρκίας, την Παναμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα καθώς και την Αμερικανική Φιλαρμονική Ορχήστρα. 

Ως ερμηνεύτρια, έχει επεκταθεί και σε άλλα στυλ μουσικής, όπως η τζαζ και το αργεντίνικο ταγκό, ενώ έχει παίξει επίσης σε άλμπουμ των Πλάθιντο Ντομίνγκο, Έρβιν Σροτ κ.ά. Είναι καλλιτέχνης της Yamaha και παίζει ηλεκτρικό βιολί YEV104.

Ο Ράμι Σαριεντίν γεννήθηκε στην Κύπρο και έχει σπουδάσει στο Royal Academy of Music στο Λονδίνο, στο New England Conservatory της Βοστώνης και στο University of Southern California’s Thornton School of Music στο Λος Άντζελες. Έχει διαγράψει μια σημαντική διεθνή καριέρα ως ερμηνευτής και καθηγητής μουσικής, έχοντας διδάξει στο Bard College Conservatory of Music στη Νέα Υόρκη, καθώς και σε μουσικές σχολές στο Los Angeles, Abu Dhabi και Πεκίνο. 

Σήμερα διδάσκει στη Μουσική Ακαδημία ARTE στην Κύπρο και στην Ακαδημία Όπερας στο Βερολίνο, ενώ παράλληλα εξακολουθεί να δίνει συναυλίες και να προσφέρει το ταλέντο του σε σημαντικά καλλιτεχνικά πρότζεκτ, εστιάζοντας στην προώθηση σύγχρονων συνθετών.

>> Πέμπτη 4 Ιουλίου, Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία, 20.30.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close